tirsdag 9. november 2010

Zonda

22.38

Det var Zonda i går, og dermed 42° ute. Fikk en liten forsmak på hva jeg kommer til å oppleve i sommer da! Hele formiddagen ble brukt ute i hagen sammen med familien hvor (herregud, skrev nettopp 'hvor' som 'vor') vi sola oss, hørte på musikk, drakk fersk appelsinjuice og bada i bassenget. Husker ikke om jeg har fortalt det før eller ikke, men Zonda er en spesiell, sjelden vind her i San Juan som kommer fra vest og som er kjempevarm. Opplevde det den første uka mi her også, da det ble satt varmerekord for august med 36°. Nå var det altså 42°. Men det som også er med Zonda er at det blåser mye. Det ligger halve trær, greiner, søppelsekker og alt mulig rart overalt, så da jeg og noen venner dro for å drikke cola (para tomar una coca - det høres ikke helt normalt ut på norsk, lol) i sentrum senere på dagen måtte vi nærmest kjøre slalomløype på veiene.

Uansett, i dag er det altså kjempekaldt for etter Zonda kommer altså den iskalde vinden fra sør. Okei da, det er vel 20°, men prøv å opplev det etter 42°!
Image and video
 hosting by TinyPic
Image and video
 hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Grunnen til at himmelen på bildene er hvit er fordi det var sent på ettermiddagen og siden vinden drar med seg alt av støv og jord, og at vi bor i en ørken, sier det seg nesten selv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva er Zonda? når jeg googler det får jeg bare opp værvarsel for ett sted som heter zonda i san juan, argentina :)

Eirin sa...

Åh, bildeeffekter fra naturen. ikek verst!

Marthe sa...

"...Zonda er en spesiell, sjelden vind her i San Juan som kommer fra Nord og som er kjempevarm."

Anonym: Hadde du lest hele innlegget hadde du kanskje fått det forklart, da det faktisk var det eneste innlegget handlet om. Men, Zonda er også et sted, som du sier, +- 15 minutter herfra.