tirsdag 12. april 2011

La cabalgata

22.07

Torsdag, fredag og lørdag har det vært samlinger med AFS igjen! Denne gangen i forbindelse med la cabalgata som foregår her i San Juan hvert år. Det er altså en todagers ferd - på hest - for alle gauchos i Argentina (og i år også Chile). En gaucho er noenlunde det samme som en cowboy, men det går naturligvis ikke helt ut på det samme. Gauchos er veldig vanlig i Argentina siden størstedelen av Argentina består av lange sletter - pampasen - og gir stort område for hestefolket. I fjor kom det over 4000 gauchoer, men i år er det sagt at det har vært enda flere. I år kom det gauchoer fra sør (noen hadde brukt 8 dager på hesteryggen for å ankomme San Juan i forkant av la cabalgata!!!), nord, Chile, Buenos Aires-området og naturlig vis fra San Juan.

La cabalgata er en hesteferd for alle gauchoer i Argentina som foregår årlig i provinsen San Juan. Den starter i San Juan sentrum på formiddagen med ankomst i Difunta Correa* på ettermiddagen dagen etter. Hvert år er det mellom 3000 til 5000 gauchoer som kommer for å delta. Ferden foregår hele ettermiddagen og kvelden, men på natten settes det opp et kjempestort telt/område (eventuelt flere) hvor alle sammen samles, spiser og drikker, danser og synger. På morgenen i 7-tiden dagen etter starter alle sammen på nytt ferden mot Difunta Correa hvor alle ankommer i 3-tiden på ettermiddagen etter å ha ridd i en "parade" i to dager.

På torsdagen var det altså en slags samling i forkant av la cabalgata, men jeg kunne ikke dra siden jeg hadde fullt opp med skole og gym. Men fredagen var altså startsskuddet for la cabalgata! Vi i AFS møtte opp for å representere organisasjonen og for å vise at vi støtter opp om det. Inne i selve sentrum kom ikke alle sammen, men et par-tre representanter fra hvert gaucho-forbund. Kanskje 100-200 til sammen. Guvernøren (ordføreren), presidenten i gaucho-forbundet og noen til holdt taler og ba om at alle måtte komme fram i god behold under velsignelsen av Difunta Correa**. Så begynte representantene fra hver av gaucho-organisasjonene å ri i en slags parade gjennom folkemengdene på hver side av gaten, mens de ble presentert.

Vi i AFS stod oppstilte med hvert vårt flagg (jeg hadde Østerrike siden de ikke hadde Norge...) - for å representere la cabalgata også internasjonalt - rett under stedet hvor guvernøren holdt talen sin, så vi ble med på en del bilder for å si det sånn!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Fran - Thailand, Ditte - Danmark, Cathlin - USA og Carlotte - Canada.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sammendraget og bildene fra lørdagen får dere i morgen! Det er det som er det mest "spennende"!

*Forklarer i neste innlegg.
**Forklarer også i neste innlegg!

Ingen kommentarer: