tirsdag 3. mai 2011

Har du en seng og hjerterom?

21.29

Noe mange utvekslingsstudenter har en tendens til å glemme er at utveksling er gjensidig. Som utvekslingsstudent får du dra til et nytt og spennende land, men det er familien du bor hos som har vært med på å avgjøre om du får reise ut eller ikke, for det er de som har åpnet hjemmet sitt for en vilt fremmed slik at du kan få bo hos de!

Hvert år ankommer rundt 140 AFSere Norge, mens vi sender ut rundt 200-250 AFSere til andre land. Selv om 140 ikke er spesielt mange er det en utrolig mangel på vertsfamilier og hvert år er det flere som ikke får tildelt familien sin før helt til siste slutt. Det å ta i mot en utvekslingsstudent er ikke bare å ha noen boende på "hotell" i huset ditt, men det er en person du kan lære bort ting til, og lære av. Lære om nye kulturer og få andre perspektiv på ting uten å egentlig ha opplevd det. Kanskje lærer du deler av et nytt språk og får smake typisk mat fra de fjerneste steder. Det er som å få en bit av verden inn i stua. Selv om du ikke har tenkt på å ha en utvekslingsstudent boende hjemme hos deg tidligere vil jeg anbefale å sette av noen minutter av tiden din på å vurdere det! Alt du trenger er en ekstra seng og hjerterom.

For innbyggere i Kristiansund:
På torsdag 5. mai, 17:30 på Lille Onkel i Kristiansund holder AFS et informasjonmøte om det å være vertsfamilie. Anbefaler alle som kunne ha lyst, eller kunne tenke seg å ha en utvekslingsstudent boende hos seg til å møte opp. 

LES MER OM Å BLI VERTSFAMILIE MED AFS HER.

Image and video hosting by TinyPic
Vertsfamilien min og meg på stranden under nyttårsaften på ferie i Brasil 2010.

Ingen kommentarer: